Grillowe przysmaki z różnych stron świata

grill

Zamiłowanie do pysznych dań grillowych nie zna granic. Przygotowanie przysmaków na ruszcie jest niezwykle popularne w wielu zakątkach globu i wiele kuchni świata poszczycić się może swoimi kulinarnymi, grillowymi hitami. Sokołów nie tylko oferuje szeroki wybór produktów idealnych do przyrządzenia na ruszcie, lecz również dostarcza smakowitych, kulinarnych inspiracji z różnych stron świata.

Ebook grillowy zawiera 10 przepisów na dania z grilla oraz 5 typu street food

Dzięki nim możemy zasmakować potraw wywodzących się z różnorodnych kuchni – zarówno europejskich, jak i tych z dalszych zakątków świata. Wszystkie receptury zostały opracowanie przez Dominika Moskalenko – szefa kuchni z bogatym doświadczeniem, zdobywanym w różnych krajach. Żeberka w sosie koreańskim, szaszłyk wołowy po izraelsku, japońska wołowina teppanyaki, amerykański klasyk – burger z sosem mango-majo, czy kultowe włoskie pulpeciki, które przypadną do gustu także dzieciom – to tylko wybrane propozycje z ebooka. Zawiera on również praktyczne wskazówki, np. jak przygotować wołowinę, by była krucha i soczysta czy jak przyrządzić idealne frytki.

Wszystkie dania – choć zaskakujące w smaku i oryginalne, są proste w przygotowaniu i nie wymagają szczególnych umiejętności kulinarnych. To świetny pomysł dla wszystkich, którzy chcą wzbogacić swe grillowe menu. Dania te można przygotować również na patelni, ciesząc się ich pysznym smakiem przez cały rok.

Polecane artykuły

Dodaj komentarz